Сьогодні на базі Ужгородського музичного коледжу ім.Д.Задора відбулося засідання ради директорів за участі керівництва департаменту культури облдержадміністрації, начальників міськрайвідділів та управлінь культури, керівників обласних закладів культури та мистецтва і директорів мистецьких шкіл краю.

Поряд із обговоренням нагальних робочих питань та ознайомленням із проектом плану роботи обласного методичного об'єднання на 2018-2019 навчальний рік, важливою метою зібрання став розподіл випускників мистецьких навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації за першим місцем роботи.

Такий організований розподіл молодих спеціалістів департамент культури організовує вже 12 років поспіль із тим, аби забезпечити випускників роботою за фахом і, бажано, в крайових закладах та колективах – задля розвитку, передусім, культури нашого краю. Примітно, що Закарпаття залишається єдиною областю, де проводять подібні огляди майбутніх дипломованих спеціалістів.

Зі своїми цьогорічними випускниками потенційних працедавців знайомили директор Ужгородського музичного коледжу ім.Д.Задора Світлана Стегней та директор Ужгородського коледжу культури і мистецтв Наталія Шетеля. Цьогоріч навчальні заклади підготували 56 та 54 молодих фахівців відповідно.

Під час розподілу всім без винятку випускникам були запропоновані як направлення у розпорядження районних відділів культури, так і, здебільшого, вже визначені місця роботи в закладах культури та мистецьких школах області. Дехто ж одержав навіть дві і більше пропозицій із можливістю поєднувати їх за сумісництвом.

Тенденційно, чимало молодих спеціалістів іще до розподілу, проходячи практику на початку року, працевлаштувалися за фахом і зараз лише підтвердили намір надалі працювати в обраних колективах. Водночас, помітна частина випускників планує продовжити навчання у престижних спеціалізованих вишах України та близького зарубіжжя.

123456789

Департамент культури Закарпатської ОДА

Додаткова інформація