4-5 серпня Великобичківська селищна рада запрошує на святкування 645-ої річниці селища Великий Бичків та на IV фестиваль "Бичківські голубці". У святковій програмі 4 серпня – спортивні заходи, зокрема, проведення VII Міжнародного дитячого футбольного турніру на кубок заслуженого майстра спорту України й легенди вітчизняного футболу Івана Яремчука (початок на місцевому стадіоні о 10.00). У неділю, 5 серпня, відбудуться святкова хода до селищного парку ім.І.Франка (початок о 13.45) та о 14.30 урочисте відкриття свята з нагоди 645-ої річниці смт.Великий Бичків і IV фестивалю "Бичківські голубці". В програмі – огляд композицій, представлених мікрорайонами "Великий Бичків", "Малий Бичків", "Завод-Репегів", яскрава концертна програма, виставка-ярмарок робіт народних умільців, майстер-клас із гри на трембіті. Головною стравою свята стануть бичківські голубці, які дегустуватимуть, готуватимуть і змагатимуться на швидкість у їхньому скручуванні.

Там же, у смт Великий Бичків, 4 серпня вдруге проходитиме фестиваль-змагання "Велика битва різьбярів". На очах глядачів кілька десятків іменитих майстрів створюватимуть справжні шедеври – скульптури з дерева. Свято проходитиме на території Великобичківської школи-інтернату, де торік зусиллями учасників конкурсу було створено "Алею різьби". Зараз вона поповниться новими експонатами, які протягом 30 липня – 3 серпня змайструють учасники фестивалю. Окрім змагання професійних різьбярів у рамках заходу відбудуться майстер-класи з різьби по дереву, ярмарок виробів різьбярства та коренепластики, насичена концертна програма тощо.

А 5 серпня в Іршавському районі на станції Хмільник відбудеться святкування Дня Боржавської вузькоколійки. Програмою передбачено два велопробіги: від семафору у с.Кушниця до ст.Хмільник та з м.Берегово до ст.Хмільник. Потяг вузькоколійкою рушить зі ст.Виноградово о 08.05 та зі ст.Хмільник о 13.10. Для учасників, які подорожують потягом та велосипедом, заплановані експрес-екскурсії. На ст.Хмільник усім охочим запропонують скупатися у р.Боржава, прогулятися залізничним мостом, а також посмакувати традиційними стравами і продукцією господарів с.Шаланки, – анонсує Прес-служба Закарпатської ОДА.

Додаткова інформація