Осінь готує для ужгородських меломанів та гостей міста чимало сюрпризів і приємних зустрічей. Зокрема, вже 10 вересня вони матимуть нагоду познайомитися з юним, але вельми талановитим і успішним виконавцем, піаністом-віртуозом Романом Шутком. 

Роман є представником славної музичної династії у третьому поколінні, знаної в Україні та далеко за її межами. Його батько, віртуозний львівський скрипаль Остап Шутко, неодноразово виступав на закарпатській сцені. Знайомі ми також і з його дружиною, чудовою віолончелісткою Ольгою Шутко. Мати Остапа – Лідія Шутко – відома скрипалька, народна артистка України. Батько теж був скрипалем, а його брат-близнюк Мирослав Іванович Шутко є прекрасним музикантом, яким по праву пишається наш край: без цього виконавця годі уявити виступи камерного чи симфонічного оркестрів Закарпатської обласної філармонії, а як викладач із віолончелі він вважається одним із найкращих в Україні. У 2015 р. Мирославу Шутку було присвоєне почесне звання "Заслужений працівник культури України".

Роман Шутко як соліст дебютував у 9 років, виступивши на сцені Львівської обласної філармонії у супроводі оркестру. З того часу він багато концертує та встиг попрацювати з багатьма колективами України, зокрема з оркестрами Львівської, Черкаської, Волинської, Кіровоградської, Полтавської, Херсонської обласних філармоній, Національним Президентським оркестром, Чернівецьким "Viva la vida", Мукачівським оркестром під керуванням С.Добоша тощо. Його творче амплуа – це відновлення традицій таких видатних інструменталістів-композиторів, як Ф.Шопен, Ф.Ліст, С.Рахманінов та ін.

Роман є лауреатом Міжнародного конкурсу ім.Є.Коки (м.Кишинів, Молдова), Міжнародного конкурсу-фестивалю "Музичний листопад" (м.Маріуполь), дипломантом міжнародного конкурсу ім.Я.Гарщі (м.Стальова Воля, Польща). За творчі досягнення йому призначено Стипендію Президента України для молодих митців.

Кілька років тому юнак почав створювати власні композиції і презентувати їх слухачам. Успіх цих творів був таким величезним, що Роман записав дебютний альбом під назвою "Piano Explosion".

У серпні Роман Шутко блискуче виступив на престижному фестивалі в Італії ("Bellagio Festival"), а 10 вересня чекаємо цього юного піаніста-віртуоза й композитора на сцені Закарпатської обласної філармонії.

Концерт відбудеться в рамках презентації дебютного авторського альбому Романа Шутка "Piano Explosion". У програмі – твори Л.Бетховена, Ф.Ліста, Ф.Шопена, "Linkin Park", "Avenged Sevenfold", "Bullet For My Valentine", авторські композиції. Присутні почують, як вдало в одній особі поєднується бажання продовжити традиції великих майстрів і водночас бути сучасним, модним та цікавим для широкого загалу.

Ведучий – Остап Шутко. Початок о 18.30.

10.09

Таїсія Грись, музичний редактор

Закарпатської обласної філармонії

Додаткова інформація