14 жовтня в обласному центрі Закарпаття відбудуться урочистості з нагоди Дня захисника України.

Заходи з нагоди державного свята розпочнуться о 9.00 на площі Народній – із шикування військовослужбовців, правоохоронців, прикордонників і рятувальників. До присутніх звернеться голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, а учні Закарпатського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім.Героїв Красного поля складуть урочисту клятву на вірність Батьківщині. Тут же буде експоновано зразки військової техніки й озброєння, з якими всі охочі матимуть можливість ознайомитися до 16.00.

Закарпаття також долучиться до загальнодержавного святкування шляхом онлайн-трансляції заходів із Софійської площі у м.Київ, зокрема, звернення Президента України.

Потім у супроводі оркестру та прапороносної групи з площі Народної центром міста рушить хода до Пагорба Слави. Там учасники заходу покладуть квіти до Вічного вогню і могил воїнів, які віддали життя, захищаючи суверенітет України. Крім того, вперше відбудеться покладання вінків та квітів до новозбудованого Меморіалу загиблим бійцям АТО.

До уваги водіїв: на час ходи рух автотранспорту вул.О.Довженка, пл.Жупанатською, вул.Собранецькою (перетин із вул.Тихою) та вул.Тихою буде обмежено, – повідомляє Прес-служба Закарпатської ОДА

Додаткова інформація