9 листопада в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Ф.Потушняка відбудеться творча зустріч із Юрієм Прохаськом  у рамках проведення урочистостей до Дня української писемності та мови (8-9 листопада) за підтримки Міністерства культури України та департаменту культури Закарпатської облдержадміністрації.

Юрій Прохасько (1970, Івано-Франківськ)  український літературознавець, есеїст, публіцист, перекладач. Брат письменника Тараса Прохаська.

Молодший науковий співробітник відділу літературного процесу в Західній Україні та компаративістики в Інституті літератури НАН України. Лауреат премії ім.Ф.Ґундольфа та Австрійської державної премії з художнього перекладу "Трансляціо" (2008). Член-кореспондент Саксонської академії мистецтв (Дрезден). Співзасновник і викладач Львівського психоаналітичного інституту (2010).

Студіював ґерманістику у Львівському університеті (1987-1992) й навчався груповому психоаналізу в Альтаусзее (Австрія, 1997-2007). Перекладає з німецької (серед інших твори Роберта Музіля, Йозефа Рота, Генріха фон Кляйста, Франца Кафки, Юдит Германн, Ґоттфріда Бенна, Фрідріха Шляєрмахера, Інґо Шульце, Міхаеля Енде) та польської (Юзеф Віттлін, Ярослав Івашкевич, Лешек Колаковський).

Друкується в часописах "Критика", "Ї", "Tygodnik Powszechny", "Die Zeit", "Kafka", "La Repubblica", "Falter".

Модеруватиме зустріч письменник і журналіст Олександр Гаврош.

Початок о 14.00. Вхід вільний, – інформують у книгозбірні. 

9.11

Додаткова інформація