3 грудня в обласній бібліотеці для дітей та юнацтва успішно відбулася остання в цьому році зустріч у рамках проекту "Все Закарпаття читає дітям".

Нагадаємо, що не так давно гостями проекту були знаний літератор та перекладач, голова Закарпатської організації Національної спілки письменників України Василь Густі; проректор із наукової і виховної роботи, доцент кафедри культури та суспільно-гуманітарних дисциплін Закарпатської академії мистецтв, кандидат філологічних наук, відмінник освіти України, літературознавець Наталія Ребрик і член Станичної пластової ради Софія Будник.

Цього ж разу до книгозбірні завітав артист драми Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв Любомир Геляс.

Для учасників зустрічі  учнів 2-их класів Ужгородської СЗОШ №5 із поглибленим вивченням іноземних мов  гість привідкрив завісу творчої роботи в театрі. Дітки з цікавістю слухали актора, долучалися до ігор з ораторського мистецтва, а також, розділивши ролі, розіграли казку.

Традиційно, від департаменту культури облдержадміністрації учасники отримали в подарунок для своєї шкільної бібліотеки добірку книг.

Нагадаємо, що соціокультурний проект "Все Закарпаття читає дітям" започаткований з ініціативи представника Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва на Закарпатті, дитячої письменниці Галини Малик і проводиться за підтримки департаменту культури облдержадміністрації задля поширення устами відомих закарпатців ідеї читання дітям як запоруки інтелектуального, творчого та духовного розвитку особистості.  

G 1G 2G 3G 4

Марія Корсак, завідувач відділу обслуговування

дітей дошкільного віку та учнів 1-4 кл.

Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва

Додаткова інформація