9 грудня о 18.00 Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв запрошує на другу прем'єру цього сезону.

В листопаді "шерегіївці" потішили музичною виставою для родинного перегляду "П'єса для метеликів з оркестром" у постановці Михайла Мільмейстра. Якщо автором цього спектаклю є ужгородка Хава Ейза Валаамова, то другу прем'єрну виставу створив відомий англійський драматург Рей Куні. Британець є одним із найвідоміших комедіографів сучасності, а його п'єса "Занадто одружений таксист" уже стала світовою класикою. До його найвідоміших комедій належить і "Він, вона, вікно, небіжчик", яка на театральних підмостках часто йде під назвою "№13".

Режисером закарпатської постановки є заслужений артист України Михайло Фіщенко, відомий виставами на малій сцені облмуздрамтеатру. Цього разу він вирішив спробувати свої сили на головній сцені.

"Вибір п'єси був продиктований тим, що ми хотіли відзначити в театрі 55-річчя заслуженого артиста України Степана Барабаша, знаного, насамперед, за комедійними ролями. Тому до його бенефісу обрали ексцентричну комедію положень, де важко вгадати, що відбуватиметься на сцені через хвилину. Тут намішано всього: і любовна історія, і політична сатира, і детектив, і родинна драма. Комедії Рея Куні розраховані на найширше глядацьке коло. Не дивно, що їх часто екранізують. Сподіваємося, що наша вистава "№13" зацікавить як старше покоління, так і молодше".

Цікаво, що Михайло Фіщенко у постановці зробив ставку на молодь, яка грає всі ролі, окрім головної, що дісталася Степану Барабашу. Більше про виставу можна буде дізнатися у неділю о 17.00 на традиційній допрем'єрній прес-конференції.

А в другій половині грудня Закарпатський облмуздрамтеатр запрошує глядачів уже на третю прем'єру – новорічної казки "Два діди Морози і один Новий рік" у постановці київського режисера Миколи Бабина.

9.12

Олександр Гаврош, завідувач літературно-драматичної частини

Закарпатського академічного обласного українського

музично-драматичного театру ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв

Додаткова інформація