На численні прохання шанувальників музики 23 травня симфонічний оркестр Закарпатської обласної філармонії повторить свою нову програму під назвою "Від бароко до року". Програма унікальна тим, що в ній зібрано виключно світові хіти з різних епох. Це жанрове та стильове розмаїття дуже припало до смаку ужгородській публіці. Імпонує воно і диригентові колективу, заслуженій артистці України Вікторії Свалявчик-Цанько, творча біографія якої недавно поповнилася цікавим досвідом участі в інтернаціональному проекті "Metallica Symphonic Tribute".

Початок концерту знову прикрасить виступ юної ксилофоністки Олександри Макарової. Талановита мукачівка зіграє один із найпопулярніших барокових творів – "Весну" з циклу "Чотири пори року" А.Вівальді. Попри свій юний вік дівчина не вперше бере участь у філармонійних концертах та щоразу вражає своєю музикальністю і віртуозністю. Буде також знамените "Рондо у турецькому стилі" В.А.Моцарта у виконанні вже досвідченого музиканта й соліста Артема Калинича, світла та прониклива перша частина Симфонії №6 ("Пасторальна") Л.Бетховена, увертюра до джазового балету "Вбивство на Десятій авеню" Р.Роджерса тощо. 

Безперечна окраса програми – це участь у ній відомої ужгородської співачки Галини Гаврилко. Важко повірити, що ця молода, витончена жінка і яскрава артистка є водночас багатодітною мамою! Галина не просто залишається у прекрасній виконавській формі, а й дивує новими та сміливими творчими експериментами, діапазоном свого голосу, володінням різними вокальними манерами, вживанням у сценічний образ. В її виконанні прозвучать кілька відомих саундтреків ("007: Координати "Skyfall", "Аватар"). А рок-тематику концерту доповнять композиції з репертуару легендарних груп "Queen", "Scorpions", "Metallica". І тут неабияким відкриттям для багатьох може стати учасник 5-го сезону "Голосу країни", перечинець Вілен Арустамов. В його виконанні відомі рок-хіти звучать дуже емоційно та зворушливо. Тож приємно буде знову почути нашого талановитого юнака на сцені Закарпатської обласної філармонії.

Ведуча – музикознавець Наталія Піцур.

Початок концерту о 18.30. 

23.05

Таїсія Грись, музичний редактор

Закарпатської обласної філармонії

Додаткова інформація