Напередодні в Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту відкрилась виставка робіт члена Національної спілки художників України, лауреата й переможця багатьох міжнародних мистецьких конкурсів, художника з м.Хмельницький Володимира Карвасарного – "Грані життя".

Першу виставку плакатів в Ужгороді відкривали: єпископ Ужгородський і Закарпатський Кирило (УПЦ), заслужений художник України Михайло Белень, художниця та дизайнерка Емма Левадська, заступник директора музею з науково-освітньої роботи Мар'яна Мегела й автор виставки Володимир Карвасарний.

Творчість Володимира Карвасарного – це нове слово у вітчизняному плакатному мистецтві. Художник не обходить увагою як історичні події минулого, так і проблеми, що виникли в новітній історії, зокрема України. Також митцеві добре вдаються плакати екологічного, соціального спрямування та на тему захисту і збереження історико-архітектурної спадщини. В кожному його творі чітко виражена громадянська позиція, небайдужість до всього, що оточує й визначає як сьогоднішнє, так і майбутнє.

Плакат цікавий насамперед тим, що розкриває головну ідею завуальовано, даючи глядачеві можливість самостійно прийти до викладеної ідеї, розгадати твір наче загадку.

Виставка триватиме до 16 серпня, – повідомили в музеї. 

G 1G 2G 3G 4G 5G 6G 7

Додаткова інформація