"Academy of Visual Arts Kharkov" запрошує до участі у двомісячній документальній кінолабораторії на Закарпатті. Мета навчання – зняти свій перший документальний фільм.

"Джон Грірсон визначив документальне кіно як "творчу розробку дійсності". Важливо показувати життя, що нас оточує, підіймати актуальні теми й ситуації. На кінолабораторії ми будемо цього вчити"– розповідають організатори. 

"CinemaLab" проходитиме впродовж 15 серпня – 2 жовтня, по вечорах із понеділка по суботу в Ужгороді.

Запрошуються учасники 20-45 років із Закарпаття, які не мають досвіду у виробництві кіно, але цікавляться кіноіндустрією та бажають зробити перший крок, а також учасники, котрі мають початковий досвід у виробництві кіно і хочуть розвинути свої навички.

Бажано вміти знімати, фотографувати, монтувати.

Дедлайн подачі заявки: 12 серпня.

Участь безкоштовна.

Кінолабораторія складається з 3 етапів:
- проведення першого навчального туру Лабораторії: знайомство з документальним жанром (кіно, фото, театр), пошук своїх героїв, тем, зйомка матеріалу;
- самостійна робота, зйомка (учасники мають можливість дозняти матеріал для його розбору та монтажу);
- проведення другого навчального туру: відбір матеріалу для монтажу, монтаж, озвучка.

Результат: кожен учасник лабораторії відзніме власний документальний фільм до 10 хвилин. По закінченні відбудеться презентація і показ фільмів на Закарпатті та в Харкові. Крім того, роботи увійдуть до кінопрограми форуму "ЗакарпатКульт", який пройде в Одесі у 2020 році з метою презентувати культуру Закарпаття в одеському регіоні.

Що потрібно для проходження відбору?
- заповнити реєстраційну форму;
- надіслати короткий опис майбутнього фільму;
- прийти на знайомство з кураторками та презентувати проект 13 серпня в Ужгороді (час і місце будуть оголошені пізніше).

Реєстрація: http://bit.ly/2SnAFAX.

FB: https://www.facebook.com/events/842655289444001/.

Кураторки лабораторії:
- Любов Дуракова – режисерка документального кіно, авторка документального фільму "Alice in Warland", викладачка кінолабораторії від "Academy of Visual Arts Kharkov";
- Аліса Коваленко – режисерка документального кіно, авторка документальних фільмів "Alisa in Warland" та "Home Games" ("Домашні ігри").

Організатор "CinemaLab" – "Academy of Visual Arts Kharkov". Академія займається розвитком альтернативної освіти в сфері мистецтв, зокрема готує майбутніх кінодіячів за допомогою практикуючих спеціалістів.

Проект реалізовується за підтримки Українського культурного фонду.

cinemalab

Додаткова інформація