Сьогодні в Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу "Лідер читання".

Всеукраїнський конкурс проводиться з ініціативи Національної бібліотеки України для дітей спеціалізованими бібліотеками України для дітей за підтримки Міністерства культури України, Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY й на обласному рівні – за сприяння департаменту культури Закарпатської облдержадміністрації.

На свято приїхали переможці І етапу конкурсу  учні 5-6 класів, читачі районних/міських бібліотек для дітей, лідери читання.

За умовами конкурсу їм належало створити відео тривалістю 1-3 хв., у якому вони діляться враженнями від прочитаної книжки.

Напередодні компетентне журі опрацювало всі роботи, що надійшли на електронну адресу бібліотеки. Учасники виявилися справжніми "гурманами", адже у своїх відео представили твори різних жанрів: сучасну українську і світову літературу, пригоди й детективи, містику та фантастику.

Оскільки нинішня подія була присвячена читанню і книзі, працівники книгозбірні організували також творчу зустріч з Олександром Гаврошем  відомим закарпатським письменником, драматургом, автором пригодницьких повістей та п'єс для дітей, володарем низки відзнак і нагород за твори для дітей. Гість презентував нові книги – "Музей пригод" та "Різдвяна історія ослика Хвостика".

Голова журі конкурсу, педагог, поетеса, член Національної спілки письменників України Лідія Повх відзначила здібності й обдарування кожного з конкурсантів і наголосила, що переможця було вибрати нелегко, оскільки це вже лідери районних та міських етапів. 

І все ж "Лідером читання" в Закарпатській області було визначено ученицю 6-го класу, активну читачку Ужгородської міської бібліотеки для дітей Тетяну Ленарт. Вона здобула головний приз – поїздку на Фестиваль дитячого читання, що відбудеться 1-3 вересня на базі Одеської обласної бібліотеки для дітей ім.В.Катаєва. 

Подарунки та грамоти одержали всі учасники.

b 1b 2b 3b 4

Кристина Маленкова, головний бібліотекар

Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва

Додаткова інформація