У четвер, 3 жовтня, в Закарпатській обласній філармонії відбудеться фортепіанний концерт гостей із Мексики "DUO PETROF".

"DUO PETROF" – фортепіанний дует у складі Анатолія Затіна та Влади Васильєвої, який розпочав свою концертну діяльність у 2003 році. 

Дует багато й успішно виступає у найвідоміших концертних залах Мексики, США, Азії і Європи, записав чотири альбоми. За 15 років існування колектив домігся широкого визнання та багатьох найпрестижніших нагород: двічі здобував срібну медаль на "Global Music Award" (2015, 2017) і бронзу "Prestige Music Awards" (2016). Його виступ у Далласі (штат Техас, США) був названий журналом "Theater Jones" одним із найкращих концертів 2011 року. Зіграна дуетом знаменита версія "El Jarabe Tapatio" номінувалася на премію "Hollywood Music in Media Awards" (2016). Товариство Мексиканської Музики в США визнало "Duo Petrof" найкращим класичним ансамблем 2016 року.

Уродженець Ужгорода Анатолій Затін – всесвітньовідомий композитор, диригент, піаніст, педагог, професор Інституту вишуканих мистецтв (IUBA) при Університеті м.Коліма (Мексика). Володар Почесної медалі UNICEF за плідну діяльність як піаніст і диригент, а також найвищої міжнародної нагороди ЮНЕСКО й головної премії в галузі академічної музики – золотої Медалі Моцарта (2015). Співпрацював із такими яскравими солістами, як Тимофій Докшіцер, Віталій Буяновський, Володимир Кафельніков, Оноріо Зараллі, Равіль Мартинов, Володимир Віардо, Дмитро Башкиров, Борис Берман, Жан Дубе, Шигейкі Такано, П'єр Річ та ін. З 2017 року є головним запрошеним диригентом оркестру "Pegasus" у Нью-Йорку. Музикант успішно поєднує багатогранну творчу кар'єру з педагогічною й адміністративною діяльністю.

Влада Васильєва – лауреат багатьох міжнародних конкурсів в Америці, Канаді та Європі, володарка премії ім.Наді Розенберг у Нью-Йорку, професор Університету м.Коліма і Національної Консерваторії в Мехіко Сіті (Мексика). Виступає у складі "Duo Petrof", а також як солістка та камерний музикант із оркестрами Мексики, Америки, Європи й Азії.

Камерний оркестр Закарпатської обласної філармонії – лауреат II-го Всеукраїнського конкурсу камерних оркестрів та багаторазовий лауреат обласної премії ім.Д.Задора в жанрі "Музичне виконавське мистецтво", учасник І-го Українського міжнародного фестивалю сучасної української музики (м.Київ), постійний учасник Міжнародного молодіжного фестивалю органної музики ім.Н.Висіч, фестивалю сучасної та класичної музики "Музичне сузір'я Закарпаття", Міжнародного фестивалю "Музика без кордонів" (м.Ужгород) тощо. Керівник колективу – заслужений артист України Владислав Юрош.

3.10

Марія Коваль, музичний редактор

Закарпатської обласної філармонії

Додаткова інформація