3 жовтня у виставковому залі Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту розгорнеться виставка творів батька й сина – Володимира і Миколи Климковичів.

Володимир Климкович (нар. у 1935 р., уродженець Росії, мешканець Ужгорода) – художник нашого часу, талановитий пейзажист, який самотужки на шостому десятку свого життя освоїв навички художньої майстерності. Вивчаючи спеціалізовану літературу та практикуючи у розмаїтих живописних техніках і прийомах, обрав для своєї творчості чи не найскладніший та рідкісний на сьогодні жанр документально точного міського пейзажу – "veduta", що зародився ще у ХVI ст. і набув популярності у Західній Європі, зокрема в Нідерландах та Італії.

Основа творчості Володимира Климковича – міські пейзажі. Художник любить зображувати на своїх полотнах краєвиди Ужгорода, Карпат, а також міста й замки Західної Європи. Серед полотен митця більше десятка картин присвячені пейзажним сюжетам у стилі бельгійських, нідерландських та німецьких майстрів Лейкера, Сторка, Шютца. Вони створені з особливим авторським відчуттям і доповненням, що композиційно збагачує задуми старих майстрів.

У цій виставці представлені роботи ужгородської тематики, які раніше не експонувалися. На картинах відображено як сучасний Ужгород, так і його минуле.

Микола Климкович (нар. у 1961 р., мешканець Ужгорода) яскравий представник закарпатської пейзажної школи. Його роботи відрізняються яскравою тональністю колориту, вільним мазком та різноплановістю композиції. 

Відкриття виставки відбудеться о 16.00, – анонсують музейники.

3.10.2019

Додаткова інформація