Сьогодні, 30 листопада, в Ужгородському прес-клубі знаний закарпатський письменник та драматург Олександр Гаврош презентував нове літературне творіння під назвою "Сім п’єс про любов до Батьківщини".

Книга з’явилася на світ в ужгородському Видавництва Олександри Гаркуші. Вихід збірки приурочено до 25-ї річниці Незалежності України, а також до 70-річчя з дня заснування Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв.

Як зазначив сам драматург, вихід збірок п’єс в Україні – досить рідкісне явище в літературному житті. "Коли п’єса надрукована – автор голий. Треба мати певну сміливість відкритися", – зауважив Олександр Гаврош.

У презентації нового видання автора також взяли участь видавець Олександра Гаркуша, заступник начальника управління культури Закарпатської ОДА Іван Канюка, директор Закарпатського облмуздрамтеатру Василь Марюхнич. До обговорення долучилися й інші колеги автора.

"Твори є достойними і заслуговують уваги громади. Автор описує історичних героїв Закарпаття. Кілька з п’єс ще не були поставлені в професійних театрах, але книга вже потрапила в руки відомих режисерів і безсумнівно матиме театральне майбутнє", – зазначив Іван Канюка.

Відомо, що Олександр Гаврош очолює літературну частину Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру. Як зауважив Василь Марюхнич, автор передмови до збірника п'єс, твори Олександра Гавроша активно ставлять і в театрах інших куточків України.

Видавець Олександра Гаркуша розповіла, що "Сім п’єс про любов до Батьківщини" – це вже третя книга, над виходом якої працювали спільно з цим автором.

"Книга проста в оформленні та символічна. Головна ідея – кохання. Всі персонажі видання є відомими історичними постатями, які втілюють любов до Батьківщини. Ми використали ідею ретроафіші – ефект трафарету. Символічними є і кольори обкладинки. Багато психології є у розкритті характерів героїв, що буде цікавим глядачам", – зазначила видавець.

Наостанок Олександр Гаврош анонсував вихід наступної збірки п’єс, розрахованих на юного читача, – пише zak-kor.net.

7OBKLADINKA do druku 2 1

Додаткова інформація