29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Їх було триста – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, фронтовики та матроси більшовицької армії. Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її.

У Тячівській районній бібліотеці відбувся вечір пам’яті "Червона Калина на білому снігу". Були запрошені учні Тячівського професійного ліцею, заступник директора з навчально-виховної роботи Ю.Балашова, майстер виробничого навчання Л.Губанова, класний керівник групи №7 Н.Кость, бібліотекар ліцею Ю.Фрінд.

Розпочався вечір зі вступного слова провідного бібліотекаря ЦРБ І.Мийсарош, яка розповіла про важливість відзначення Дня вшанування героїв Крут. Коротку довідку про ті події зачитали учні ліцею Ігор Грига, Олексій Даш, Оксана Онофрюк. Присутні переглянули короткометражний фільм "До дня пам’яті герої Крут", а також працівниками відділу обслуговування було підготовлено слайд-презентацію "Тут юнь прекрасна і свята стелила землю вмить єдину" та книжкову виставку "Під Крутами пішли в безсмертя", що доповнили захід. Пам'ять героїв ушанували хвилиною мовчання, – пише kultura-tyachiv.com.ua.

12345

Додаткова інформація