Сьогодні в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Ф.Потушняка відбулася презентація нової книги під назвою "Тринадцять жінок Івони" авторства Вікторії Андрусів – закарпатки, яка віднедавна живе та працює у Сполучених Штатах Америки, зокрема у Каліфорнії. 

Модерував вечір Володимир Шовкошитний – письменник, публіцист та директор видавництва "Український пріоритет", де й вийшла друком презентована книга. З трепетом та захватом розповідав пан Володимир про співпрацю з Вікторією Андрусів та про те, як, редагуючи цю книгу, він насолоджувався текстом: "...за Вікторією Андрусів плаче Голівуд. Пані Вікторія пише прозу без поділу на чоловічу та жіночу, без поділу на українську й американську – просто справжню прозу".

Володимир Шовкошитний наголосив на кінематографічності цієї повісті, на глибокому психологізмі героїв, зауваживши: "…у цій книзі захоплює те, що знаходиться між рядками. Це ми називаємо магією. Магією Вікторії Андрусів".

"Тринадцять жінок Івони" – це психологічна драма. Письменниця розповіла про основні моменти своєї книги, аби зацікавити та заінтригувати читачів. Вікторія Андрусів переконана: кожен із нас несе відповідальність за кожен свій вчинок, що вона й намагалася розкрити через образ головного героя своєї книги.

Голова Закарпатського обласного осередку Національної спілки письменників України Василь Густі підкреслив, що такою письменницею, як Вікторія Андрусів, наш край має неабияк пишатися, адже це – голос нового покоління, нової ґенерації.

Теплі слова про Вікторію Андрусів та презентовану книгу сказала молода закарпатська поетка Марічка Черничко, зауваживши, що "…наша дружба з Вікторією – це той рідкісний випадок, коли дві талановиті жінки співпрацюють без заздрості одна до одної". До слова, пані Вікторія та Марічка раніше працювали разом у редакції телеканалу "Тиса-1".

Привітала авторку з презентацією нової книги завідувач відділу обслуговування обласної бібліотеки Євгенія Напуда.

Вікторія Андрусів приємно здивувала новиною, що завершує роботу над наступною, тринадцятою, книгою, яка матиме назву "Гомопарк" – те саме, що зоопарк, тільки для людей. Письменниця наголосила, що головна мета її наступної книги – зберегти гуманність серед людей. 

12345678

Мар'яна Ничка, бібліотекар відділу обслуговуння

ЗОУНБ ім.Ф.Потушняка

Додаткова інформація