22 квітня відбудеться заключний п’ятий концерт у межах проведення VIII Міжнародного фестивалю "Музика без кордонів". На закриття фестивалю до Ужгорода завітають гості з Будапешта – ансамбль старовинної музики "Ensemble Cantilene".

Керівником мистецького ансамблю є всесвітньо відома музикантка (старовинної музики), флейтистка Аннеке Буке, яка своєю грою демонструє жвавість, палкість і нескінченне багатство музики бароко. Ансамбль виступає на різних концертних майданчиках у співпраці з вокалістами, підтримуючи ідею, що інструментальна та вокальна музика завжди служать одній спільній музичній меті й реалізують її. Артисти співпрацювали з такими виконавцями, як Емьоке Барат, Александр Шнайдер, Давід Сігетварі, Золтан Гаводі, Адріана Калафська.

Репертуар ансамблю є багатим і різноманітним. Музиканти виконують твори Фрескобальді, Легренці, Маріні, Букстехуде, Мерула, Монтеверді, Шютца, Розенмюллера, Генделя, Баха та багатьох інших барокових композиторів із таким музичним смиренням і любов'ю, що це відкриває для аудиторії нові виміри.

Ансамбль Cantilene виступав на Капошфесті, на Фестивалі старовинної музики у Чіксереді, в Естергазі під час проведення Днів старовинної музики, на Будапештському весняному фестивалі, в камерному залі Угорського радіо та на багатьох інших відомих концертних майданчиках.

Програма концерту: Michael Praetorius, Biagio Marini, Christoph Graupner, Georg Friedrich Händel, Alessandro Stradella, Tarquinio Merula, Johann Rosenmüller

Ведуча – музикознавець Наталія Піцур.

Початок о 18:30

Концерт пройде за підтримки Генерального консульства Угорщини в м.Ужгород.

 

Закарпатська обласна філармонія

Додаткова інформація