Закарпатський обласний театр драми та комедії показав в Ужгороді виставу "Остання ніч у Хусті" – за пʼєсою Олександра Гавроша "Блаженний Августин".

Це історична хроніка, що розповідає про події, коли творилася історія України. У ній розповідається про створення Карпатської України та діяльність її Президента Августина Волошина, показано його роздуми напередодні від’їзду з Хуста, переживання, спогади, останні розмови з друзями, побратимами, однодумцями. І через призму його постаті ми встановлюємо зв'язок із сучасністю: дуже перегукуються події Карпатської України, трагічна загибель молодого покоління, студентів, із тим, що відбувається у нас зараз – у сучасній Україні.

На завершення показу директорка-художня керівниця театру Олеся Чепелюк подякувала ужгородським глядачам та Закарпатському академічному обласному театру ляльок за теплий прийом, автору пʼєси Олександру Гаврошу – за творчу співпрацю, а він своєю чергою відзначив історичний ракурс постановок колективу та його патріотичний дух.

Директор департаменту культури, заслужений артист України Євген Тищук у своєму виступі нагадав, що згідно з розпорядженням голови Закарпатської ОДА-начальника ОВА Віктора Микити, 2024-ий проголошений роком Августина Волошина, а також висловив вдячність захисникам України, які були присутні на спектаклі.

Почесні грамоти департаменту культури Євген Тищук вручив режисеру-постановнику Закарпатського обласного театру драми та комедії Володимиру Завальнюку, запрошеному режисеру-постановнику вистави "Гуцулка Ксеня" Івану Войтюку й очільниці театру Олесі Чепелюк – за сумлінну працю, особистий внесок у розвиток театрального мистецтва Закарпаття, вагомі досягнення у професійній діяльності.

Додаткова інформація