На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 року "Про схвалення Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року" та розпорядження Закарпатської ОДА-ОВА від 24 квітня 2023 року №393 "Про план заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року у Закарпатській області" сьогодні, 16 квітня, відбулася нарада за участі керівництва департаменту культури та обласних комунальних закладів культури.

Директор департаменту культури Євген Тищук нагадав присутнім, що Національна стратегія передбачає створення безбар’єрного простору за шістьма основними напрямками: фізична, інформаційна, суспільна, економічна, цифрова й освітня безбар’єрність.

Учасники обговорили стан відповідності закладів культури критеріям безбар’єрності та визначили пріоритетні завдання. За результатами проведення наради, керівникам закладів доручено до 25 квітня розробити і подати до департаменту культури детальні плани першочергових заходів, що будуть реалізовані в другому кварталі 2024 року.

Додаткова інформація