Симфонічна музика – мистецтво, яке здатне подарувати слухачам музичну насолоду, адже музика симфонічного колективу – це безмежний світ почуттів, думок, образів та ідей, виражених тембрами різноманітних музичних інструментів.

Відчути, як серце наповнюється спокоєм і любов’ю під звуки симфонічного оркестру та фантастичні композиції – Ф.Мендельсона Симфонія №4 "Італійська" і Б.Лятошинського "Слов'янський концерт" – запрошують піаніст, маестро сцени Йожеф Ермінь та Академічний симфонічний оркестр Закарпатської філармонії під керівництвом заслуженої артистки України Вікторії Свалявчик-Цанько.

Ведуча – музикознавець Наталія Піцур.

Концерт відбудеться в межах проведення VIII Міжнародного фестивалю "Музика без кордонів" 17 квітня о 18:30. 

Піаніст Йожеф Ермінь завідує кафедрою спеціального фортепіано Львівської національної музичної академії ім.М.Лисенка. Як соліст, камераліст та акомпаніатор охоплює репертуаром музику від бароко до сучасності. Виступав в Україні, Польщі, Німеччині, Швейцарії, Бельгії, США і Канаді, брав участь у численних радіо- та телевізійних записах. Останнім часом все більше зосереджується на інтерпретації музики ХХ століття. Лауреат премії ім.Ревуцького за пропагування сучасної музики в Україні, премії С.Людкевича, заслужений артист України.

Музикант бере участь у численних проєктах у Польщі. Серед них престижні фестивалі: "Варшавська осінь", "Варшавські музичні зустрічі", "Музика в старому Кракові", Фестиваль краківських композиторів, Фестиваль Лютославського і Фестиваль Нікодимовича в Любліні. Його запис "Курпівських пісень" Кароля Шимановського для сопрано і фортепіано, здійснений спільно з Ольгою Пасічник для студії Musicon, отримав 1998 року фонографічну нагороду "Фридерик 97" у номінації сольної музики.

Закарпатська обласна філармонія

Додаткова інформація