В ужгородському видавництві "Патент" побачила світ нова книга відомого фольклориста Івана Хланти – провідного методиста відділу народної творчості та аматорського мистецтва Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури. Відповідальна за випуск – в.о.директора ООМЦК, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук.
 
"Казки Закарпаття в записах Івана Хланти" – збірник казок, записаних у різних місцевостях Закарпаття наприкінці минулого та в перші десятиліття нинішнього століть. Тексти подано за нормами сучасного українського правопису зі збереженням діалектної лексики.
 
У передмові до книжки Іван Хланта пише: "З усіх жанрів фольклору казки стали чи не найбільш популярними у світі. Їхнє завдання – вчити жити й працювати, боротися і перемагати, захищати добро й ненавидіти зло. Вплив цього жанру відчувається на різних ділянках культури та мистецтва. Особливо казки розширюють і збагачують досвід дітей, допомагають їм зростати всебічно розвиненими, творчими особами, здатними боротися проти неправди в житті. У казках кожен знайде щось цікаве та повчальне для себе".
 
З виданням можна ознайомитись в ООМЦК, а також у бібліотеках Ужгорода, – повідомили організатори.

Додаткова інформація