Сьогодні в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім.Т.Легоцького відкрили виставку до 150-річчя від дня народження одного із представників першого покоління закарпатської школи живопису Дюли Ійяса.

Оригінальні художні твори поряд із документальними матеріалами з музейних фондів доповнюють 20 репродукцій живописних робіт художника, надрукованих на полотні за підтримки Генерального консульства Угорщини в м.Ужгород. Диджиталізацію оригіналів здійснив онук художника Пийтер Кросної Сомор.

З вітальним словом виступили консул Генерального консульства Угорщини в м.Ужгород Едіна Албертне Шімон, директор Закарпатського обласного художнього музею ім.Й.Бокшая Франциск Ерфан, в.о.ректора Закарпатської академії мистецтв, доктор мистецтвознавства Михайло Приймич і директор Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім.Т.Легоцького Ольга Шумовська.

Ознайомила присутніх із життєвим та творчим шляхом Дюли Ійяса куратор виставки Валерія Русин. Вона відмітила, що вивчення діяльності цього митця було важливою частиною науково-дослідної та пошукової роботи відділу історії та краєзнавства.

Детально – за посиланням.

Додаткова інформація