Новини

Програма заходів із відзначення Дня захисників і захисниць України в обласних закладах культури

25.09.2024

З нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України обласні заклади культури готують низку тематичних заходів.

Традиційно публікуємо програму та запрошуємо мешканців і гостей Закарпаття до спільного відзначення – з вірою в Перемогу України та вдячністю нашим захисникам і захисницям!

Закарпатський обласний художній музей ім.Й.Бокшая
27 вересня о 15:00 – презентація поетичної збірки Євгена Гріна, військовослужбовця з Виноградівщини, який добровольцем став на захист України в 2015 році. До дебютної книги «Народжений волею» увійшли вірші, написані з 2017 року і до сьогодні.

Закарпатський академічний обласний театр ляльок
29 вересня об 11:00 та о 13:00 – покази вистав у театрі розпочинатимуть із тематичного вступного слова до юних глядачів про найхоробріших синів та доньок України, які борються за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв
29 вересня о 18:00 – вистава «Угода з ангелом» за п’єсою Неди Неждани у постановці режисера Михайла Фіщенка. Під час показу відбуватиметься збір коштів для потреб ЗСУ.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
30 вересня об 11:00 – майстер-клас із виготовлення янголів-оберегів та листівок для військових, а також тематична лекція «Покровонько, покрий мою головоньку», присвячена традиціям свята Покрови на Закарпатті.

Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва
30 вересня з 13:00 – національно-патріотична акція до Дня Українського козацтва та Дня захисників і захисниць України «Здобуде перемогу Україна, повернуться Герої до рідні!», що передбачає проведення бібліотечного квесту «Козацькими стежками», виставки учнівських малюнків «Тепло сердець солдатам України», творчого майстер-класу, поетичного марафону, зустрічі з воїном (у межах проєкту «Все Закарпаття читає дітям») та вечора-присвяти «За честь, за волю, за українську долю».

Академія культури і мистецтв
1 жовтня об 11:00 – лекція з нагоди Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва «Героїв Україна пам’ятає» (читальна зала).

Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім.Т.Легоцького
1 жовтня о 13:00 – освітньо-пізнавальний захід «Свою Україну любіть», о 15:00 – відкриття оновленої експозиції, присвяченої російсько-українській війні 2014-2024 «За Україну, за її волю». Також цього дня для військових та ветеранів, які виявлять бажання відвідати музей, співробітники проведуть екскурсії експозиціями.

Закарпатський обласний угорський драматичний театр (м.Берегове)
1 жовтня о 17:00 – безкоштовний кінопоказ української воєнної драми Ахтема Сеітаблаєва «Мирний-21» (студія-зал ім.М.Губаї).

Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Ф.Потушняка
1 жовтня о 17:00 – літературно-мистецький вечір До дня захисників і захисниць України «За волю і кращу долю».

Закарпатська обласна філармонія
1 жовтня о 18:30 – концерт Академічного естрадно-духового оркестру до Дня захисників і захисниць України та з нагоди Міжнародного дня музики. Під час заходу триватиме збір коштів на підтримку Збройних Сил України.

Ужгородський музичний фаховий коледж ім.Д.Задора
2 жовтня о 14:10 – концерт за участі студентів та викладачів «Мужнім захисникам від творчих сердець» (велика зала).

Закарпатський обласний театр драми та комедії (м.Хуст)
6 жовтня о 16:00 – благодійний концерт, присвячений Дню захисників і захисниць України та Дню українського козацтва, за участі артистів і оркестру театру (Хустський міський парк культури і відпочинку ім.Героїв Майдану).

Заслужений академічний Закарпатський народний хор
Концерти колективу для учнівської молоді міста Ужгород (протягом жовтня, за окремим графіком).

Академічний камерний хор «Кантус»
Цикл благодійних концертів колективу на підтримку Збройних Сил України з програмою «Звуки небес, голоси землі» – в містах Ужгород, Хуст, Виноградів, Іршава, селах Нижнє Селище, Фанчиково та Білки (протягом жовтня, за окремим графіком).

Розроблено КП "ЗІАЦ" ЗОР