Новини

Розпочато приймання творів на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка

16.09.2024

З 16 вересня по 31 жовтня Комітет із присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка приймає твори для участі у конкурсі.

Національна премія присуджується за найвидатніші твори літератури і мистецтва, публіцистики та журналістики, які є вершинним духовним надбанням українського народу, утверджують високі гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість і самобутність, спрямовані на державотворення та демократизацію українського суспільства.

Висуваються нові оригінальні твори, опубліковані у завершеному вигляді протягом останніх п’яти років, але не пізніше, ніж за пів року до їх висунення на здобуття премії.

Номінації: «Література», «Літературознавство і мистецтвознавство», «Публіцистика, журналістика», «Музичне мистецтво», «Театральне мистецтво», «Кіномистецтво», «Візуальні мистецтва», «Декоративно-прикладне мистецтво».

Пропозиції можуть вносити культурні інституції – установи, організації або заклади (творчі спілки, музеї, фонди, арт-центри, галереї, профільні наукові інститути, заклади освіти, громадські організації тощо), а також суб’єкти приватного права, що виконують важливі для суспільства функції та/або представляють інтереси фахової спільноти у сфері культури і мистецтва.

Деталі – за посиланням.

Розроблено КП "ЗІАЦ" ЗОР