Новини

Обласна бібліотека для дітей та юнацтва провела яскравий захід у середмісті

30.09.2024

У Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва цього дня провели низку заходів із нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, а також до Дня захисників і захисниць України – бібліотечні квести «Козацькими стежками» і «Таємниці книжкових полиць», майстер-клас із виготовлення оберегів для захисників, зустріч із воїном у межах проєкту «Все Закарпаття читає дітям», вечір-присвяту «За честь, за волю, за українську долю» та інші.

Відбувся і мистецько-патріотичний захід просто неба – виставка учнівських малюнків «Тепло сердець – солдатам України», музичне вітання від ансамблю гітаристів «Мелодія серця» Ужгородської школи мистецтв та поетичний марафон за участі студентів Академії культури і мистецтв.

Директор департаменту культури, заслужений артист України Євген Тищук від імені т.в.о. голови Закарпатської ОДА-начальника ОВА Мирослава Білецького привітав працівників бібліотеки з професійним святом, а також – читачів, адже це і їхній день. Євген Тищук наголосив, що сьогодні бібліотека – це значно більше, ніж просто вмістилище для книг, це – сучасний громадський простір для досліджень і творчості, всебічного розвитку та спільнодії. Яскраве свідчення – різноманіття активностей, що згуртували в цей день користувачів різного віку: від малечі – до юні.

Як доповнення Євген Тищук передав для читачів бібліотеки символічний подарунок – настільну «Монополію Закарпаття», що поєднує класичну гру з вивченням брендів нашого краю, зокрема – культурних.

Привітали бібліотекарів зі святом і подякували за можливість долучитися до програми з учнівською виставкою малюнків викладачка Ужгородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів для учнів із порушеннями слуху Андрея Прислуцька та викладач Ужгородської школи мистецтв Михайло Йолич.

Своєю чергою, ведуча заходу, заступниця директора Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва Тетяна Вудмаска повідомила, що виставка продовжиться у стінах бібліотеки, де малюнки зможуть оглянути й інші книголюби міста, а також передала для авторів робіт подарунки від департаменту культури.

Розроблено КП "ЗІАЦ" ЗОР