Новини

Іван Бондаренко та Владислав Ганзел представили в Ужгороді персональні художні виставки

08.10.2024

У Закарпатському музеї народної архітектури та побуту свої творчі доробки представили художник, член Національної спілки архітекторів України і Об’єднання професійних художників Закарпаття, який цьогоріч відзначив 85-річчя Іван Бондаренко та живописець, графік, архітектор, голова Закарпатського обласного відділення Національної спілки архітекторів України, заступник голови Спілки професійних художників Закарпаття Владислав Ганзел.

З вітаннями виступили виконувач повноважень голови Закарпатської облради Василь Демʼянчук, директор департаменту культури, заслужений артист України Євген Тищук, який також передав вітання від т.в.о. голови Закарпатської ОДА-начальника ОВА Мирослава Білецького та вручив митцям почесні грамоти – за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток образотворчого мистецтва, високий професіоналізм та з нагоди Дня художника України, голова Спілки професійних художників Закарпаття, заслужений художник України Василь Брензович, скульптор, графік, заслужений художник України Михайло Белень, голова Товариства словацьких митців Закарпаття, член Національної спілки художників України, заслужений художник України Міхаел Пийтер та інші.

Іван Бондаренко презентував для перегляду світлини своїх різноманітних архітектурних проєктів в Ужгороді, Мукачеві й інших населених пунктах Закарпаття, а також живописні картини. А Влалислав Ганзел – акварельні роботи, створені в останні роки його діяльності. До слова, коштами від продажу власних творів автор підтримує ЗСУ.

Розроблено КП "ЗІАЦ" ЗОР