Новини

До Всеукраїнського дня художника в Ужгороді відкрили обласну виставку «Осінь – 2024»

09.10.2024

До Всеукраїнського дня художника в Ужгороді відкрили обласну виставку робіт членів Закарпатської організації Національної спілки художників України та молодих митців – студентів Закарпатської академії мистецтв.

Експозиція «Осінь – 2024» поділена на дві частини: у галереї «Ужгород» 50 авторів секції графіки, скульптури і декоративно-прикладного мистецтва представили 67 робіт, а в Закарпатському обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая 63 художників живописної секції презентували близько 70 картин.

Відкрив захід голова обласної організації НСХУ, народний художник України Борис Кузьма. Він озвучив яким був рік для колективу митців, привітав колег і вручив відзнаки та подяки. Також назвав імена тих, кого цьогоріч не стало – їх памʼять присутні вшанували хвилиною мовчання.

Із вітаннями з нагоди прийдешнього свята виступили міської голова Ужгорода Богдан Андріїв, депутатка Закарпатської облради, ректорка Академії культури і мистецтв Наталія Шетеля, директор департаменту культури, заслужений артист України Євген Тищук, який передав вітання від т.в.о. голови Закарпатської ОДА-начальника ОВА Мирослава Білецького та вручив митцям грамоти департаменту і Почесну грамоту Закарпатської облдержадміністрації обласній організації Національної спілки художників України. Долучилися до виступів голова секції декоративно-прикладного мистецтва ЗО НСХУ Вікторія Кузьма, від імені Молодіжного обʼєднання ЗО НСХУ та графічної секції Олександр Кофель, а також – директор музею Франциск Ерфан.

На завершення урочистостей мистецтвознавиця Олена Приходько проаналізувала творчість авторів і розповіла про деякі з експонованих картин.

Також за багаторічну сумлінну працю і підтримку художників краю провідного інспектора департаменту культури Галину Акулову удостоєно звання почесної членкині Закарпатської організації Національної спілки художників України і Борис Кузьма урочисто вручив їй відповідне посвідчення.

Розроблено КП "ЗІАЦ" ЗОР