Новини

Український інститут книги оголосив про проведення Національного тижня читання нонфіку

02.09.2024

Як нагадують організатори, вже традиційну акцію – Національний тиждень читання – цьогоріч вирішили поділити на тематичні тижні. Першим у березні був проведений Національний тиждень читання поезії, другий – Національний тиждень читання нонфіку, що розпочався сьогодні та триватиме до 8 вересня.

Гасло тижня нонфіку – «З історії незакінченої війни». Це назва книжки есеїв Юрія Шевельова, видатного мовознавця, літературного критика, автора блискучих мемуарів про українське ХХ століття (упорядницями книги є Оксана Забужко та Лариса Масенко). У візуальному ж оформленні тижня використано орнаменти авторства ще одного видатного українця, який зробив свій внесок і в науку, і у мистецтво – Василя Кричевського.

Український інститут книги підготував низку активностей. Долучаються книгарні, видавництва та бібліотеки, які впродовж тижня ділитимуться нонфікшн-поличками, читацькими порадами, топами продажів тощо.

Власні офлайн-події (читацькі зустрічі, воркшопи, лекції та інші заходи, що сприяють популяризації читання) можна реєструвати на інтерактивній мапі, заповнивши форму за посиланням.

Також, спеціально до тижня читання нонфіку, УІК створив каталог «Український нонфік | 2023-2024», де зібрано понад 300 назв нових українських нонфікшн-видань.

Деталі – в організаторів.

Розроблено КП "ЗІАЦ" ЗОР