Новини

В обласному художньому музеї розгорнуто виставку робіт художника Яноша Кліси

06.09.2024

У Закарпатському обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая розгорнуто експозицію художніх робіт Яноша Кліси.

Ретроспективна виставка знайомить із доробком митця з 1979 року й до сьогодні. Представлено близько ста вибраних творів, виконаних у різних жанрах і техніках.

Привітав автора заступник директора департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА Віктор Кравчук. Він поділився враженнями від експонованих робіт, зокрема тих, що зображають перлини архітектурної спадщини краю, а також виконав приємну місію – вручив Яношу Клісі почесну грамоту департаменту з нагоди вернісажу та нещодавнього ювілею митця.

Своєю чергою, передав ювілярові вітального листа від голови Національної спілки художників України Костянтина Чернявського очільник Закарпатської обласної організації НСХУ, народний художник України Борис Кузьма. Він так само відзначив майстерність робіт автора та зауважив, що нерідко професійні архітектори звертаються до образотворчого мистецтва. Попри те, що в основі обох – рисунок, архітектура завжди вимагає чіткості, точності, тоді як у художніх творах можна бути більш розкутим, наповнювати їх власними емоціями та сенсами.

Долучилися до виступів заслужений художник України Іван Дідик і директор музею Франциск Ерфан.

На завершення Янош Кліса подякував усім гостям події та запросив оглянути результати своєї багаторічної творчої праці.

Виставка діятиме до 18 вересня.

Янош Кліса – член Національної спілки архітекторів України, Національної спілки художників України, Товариства угорських митців Закарпаття ім.І.Ревеса. Учасник багатьох персональних і групових виставок, а також пленерів в Україні, Угорщині, Словаччині, Чехії, Румунії.

Розроблено КП "ЗІАЦ" ЗОР