Новини

У Києві обговорили нові підходи до промоції української культури на міжнародній арені

16.09.2024

У Києві відбулася подія «Україна відкрита світу», яку організовано та проведено за підтримки Офісу Президента України і Міністерства культури та стратегічних комунікацій України.

Культурна платформа створена для пошуку шляхів популяризації української культури на міжнародній арені. Дискусійні модулі були присвячені кінематографу, культурній дипломатії та промоції. Вони демонстрували, як культура України інтегрована у світовий контекст і як важливо поширювати українські наративи через міжнародні культурні платформи.

Розпочав роботу форму Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький.

Серед учасників – представники культурних інститутів іноземних країн, громадськості, а також українських національних та комунальних закладів культури, інституцій та органів влади, які опікуються питаннями промоції України. Зокрема, заступниця Керівника Офісу Президента України Олена Ковальська, посли Японії, Італії, Бельгії, Сполученого Королівства й інші. Від Закарпаття на заході був присутній заступник директора департаменту культури ОВА Віктор Кравчук.

Гостем заходу став американський актор Майкл Дуглас. Він висловив захоплення мужністю українського народу та культурним багатством країни.

У результаті роботи платформи сформували рекомендації щодо бюджету України на 2025 рік, діяльності культурницьких інституцій, цільового фінансування проєктів Українського культурного фонду для експортного призначення, створення нових проєктів і колаборацій, цікавих для міжнародного середовища. Комюніке за підсумками Форуму направлять в ОП та Кабінет Міністрів України.

Розроблено КП "ЗІАЦ" ЗОР