Новини

На Закарпатті триває засідання президії Центрального комітету Профспілки працівників культури України

18.09.2024

Захід об’єднав голів територіальних організацій з Вінниці, Дніпра, Черкас, Полтави, Хмельницького, Харкова, Запоріжжя, Кіровоградщини, Львівщини, Волині, Києва та Київської області.

Перший день роботи засідання провели на Свалявщині на базі одного із санаторіїв. Делегати обговорили практичні дії ЦК профспілки після VII зʼїзду Профспілки, територіальні організації Профспілки в умовах воєнного стану: виклики та завдання на майбутнє, організацію навчальних заходів для членів Президії, членів ЦК профспілки, профспілкового активу, в т.ч. з залученням міжнародних партнерів, фінансове забезпечення діяльності Профспілки працівників культури України.

Другий день – зустріч у стінах Академії культури і мистецтв. Головна тема – практика роботи Закарпатської обласної організації Профспілки щодо захисту соціально-економічних прав спілчан та посилення мотивації профспілкового членства.

Розпочала засідання голова Закарпатської обласної організації Профспілки Наталія Товтин, яка представила президію і делегатів, а також ознайомила з планом роботи.

Ректорка Академії культури і мистецтв, докторка наук, заслужена працівниця культури, депутатка Закарпатської облради Наталія Шетеля розповіла про історію становлення начального закладу від училища до академії, про волонтерську роботу за час повномасштабного вторгнення рф в Україну з внутрішньо переміщеними особами та військовими.

Директор департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА, заслужений артист України Євгена Тищука передав вітання від т.в.о. голови Закарпатської ОДА-начальника ОВА Мирослава Білецького та озвучив виклики, які стоять перед культурою в умовах широкомасштабної війни і наголосив на важливій ролі профспілок у захисті та відстоюванні соціально-економічних прав працівників культури.

Голова Центрального Комітету Профспілки працівників культури України Галина Гайдук відзначила активну культурну діяльність у Закарпатській області та побажала подальшого розвитку і процвітання.

По завершенні засідання на гостей чекала екскурсія Ужгородом. Завтра – заключний день роботи делегатів.

Розроблено КП "ЗІАЦ" ЗОР