Новини

Виставкою «Мама та донька» представили свою творчість Андріанна і Марія Кушнір

19.09.2024

«Мама та донька» – виставку з такою назвою сьогодні відкрили в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту.

Андріанна Кушнір із дитинства мріяла стати художницею, закінчила Ужгородський коледж мистецтв ім.А.Ерделі та працювала вчителем малювання, згодом змінила сферу професійної діяльності, та не полишила творчість. Ба більше, до мистецтва залучила і доньку Марію, яка спершу допомагала мамі довершувати її картини, а відтак почала писати власні.

Привітав авторок із вернісажем директор департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА, заслужений артист України Євген Тищук. Він підтвердив із власного досвіду, що діти, які зростають у творчій родині, нерідко пов’язують із мистецтвом своє доросле життя, тож дуже важливо підтримувати в дитині цей вогник. Євген Тищук подякував пані Андріанні і 9-річній Марійці за сміливість представити свої роботи в музеї та побажав подальших успіхів у мистецтві, адже воно дарує позитивні емоції як творцям, так і глядачам.

Долучився до вітань директор музею Василь Коцан, а також подруги і творчі колеги Андріанни Кушнір – Тетяна Мигалко та Ксенія Недолуженко, спільно з яким навесні художниця представляла свої роботи в межах арт-проєкту «Ти можеш”.

Сама ж Андріанна Кушнір розповіла: ідея щодо нинішньої експозиції виникла торік, оскільки назбиралась добірка власних робіт і досить багато доньчиних. Поштовхом стала саме участь у згаданому мистецькому проєкті, який додав упевненості. Зі слів художниці, виставкою «Мама і донька» їй хочеться надихнути інших на власну творчу реалізацію, а також нагадати батькам, як це приємно та цінно – взаємодіяти зі своїми дітьми, пізнавати і створювати щось разом.

Як доповнення Андріанна Кушнір планує провести на базі музею заняття з арт-терапії для матерів із дітьми – вже цієї суботи, 21 вересня, о 14:00. Необхідні матеріали будуть надані, участь – за довільний донат.

Музичну атмосферу відкриття виставки створили викладачі Ужгородської музичної школи №1 Степан і Ярослава Ясниські.

Оглянути роботи можна до 6 жовтня.

Розроблено КП "ЗІАЦ" ЗОР