Новини

Стартував V-ий Карпатський Гірський Міжнародний Кінофестиваль

20.09.2024

У Закарпатському академічному обласному театрі ляльок стартував V-ий Карпатський Гірський Міжнародний Кінофестиваль (CMIFF). Цьогорічне гасло кінофестивалю «Там де гори – там любов!».

Офіційне відкриття розпочали зі слів вдячності за оборону і захист держави українським військовим, а також – зі вшанування хвилиною мовчання памʼяті Героїв та Героїнь, які ціною життя боронили Україну.

З вітальним словом виступили директор-художній керівник театру Мирослав Петій та організатори – директор CMIFF Дмитро Грешко і голова ГО «Закарпатська фільмкомісія» Вʼячеслав Єгоров, які ознайомили присутніх із програмою фестивалю і представили першу стрічку.

Під час фестивальних днів триватиме збір коштів на підтримку Збройних Сил України. Керівник напрямку з виробництва дронів «РІЙ» ГО «Рух підтримки закарпатських військових – Ужгород» Володимир Суран розповів детальніше про їхню роботу та продемонстрував, на що підуть донати глядачів.

Відкрили серію показів конкурсні документальні фільми українських режисерів Володимира Бакума та Вʼячеслава Бігуна «Бартка» і «Доля чи воля. Марусю».

Кінофестиваль триватиме до 22 вересня, буде показано 30 повних і короткометражних стрічок, присвячених горам, спорту та суспільству. Також у передбачені панельні дискусії та лекції (програма додається).

Захід проходить за підтримки Закарпатської ОДА, Закарпатської облради, Ужгородської міськради, інформаційних партнерів і спонсорів. Вхід на всі події – вільний.

Цьогорічне гасло кінофестивалю «Там де гори – там любов!».

Розроблено КП "ЗІАЦ" ЗОР