Розпочали захід із Державного Гімну України у виконанні хору Академії культури і мистецтв (керівник О.Тазінгер), а також зі вшанування хвилиною мовчання пам'яті полеглих Героїв і Героїнь, які віддали життя за свободу і незалежність нашої держави.

Особовий склад 94 прикордонного загону, 27 прикордонного загону імені Героїв Карпатської Січі та 26 окремої авіаційної ескадрильї привітали та відзначили грамотами і подяками голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, голова Закарпатської облради Роман Сарай, начальник Головного управління Національної поліції України в Закарпатській області, генерал поліції 3-го рангу Ярослав Колесник, т.в.о. начальника Управління СБУ в Закарпатській області, полковник Володимир Блуд і начальник Закарпатського обласного ТЦК та СП, полковник Андрій Савчук.

Далі духовенство провело спільну молитву "За військо Українське", а хор АКіМ виконав "Молитву за Україну".

На завершення дійства академівці презентували прикордонникам творче вітання – композиції "Вишиванка" й "Україна переможе", танець зі списами "Червона калина".

Офіцери Центру досліджень воєнної історії Збройних Сил України представили виставку, на якій показано боротьбу України проти Росії, що триває вже століттями.

Додаткова інформація