В межах відзначення Дня Європи сьогодні відбулася низка культурних заходів від провідних творчих колективів Закарпаття. Завершальним із них став концерт "Europe day в Україні" за участі артистів Закарпатської обласної філармонії. 

У виконанні Академічного естрадно-духового оркестру під керівництвом народного артиста України Володимира Співака врочисто та піднесено прозвучала "Ода до радості" – гімн Євросоюзу та Ради Європи. 

З вітальним словом виступив директор департаменту культури Закарпатської ОВА, заслужений артист України Євген Тищук, який нагадав, що вже вдруге Україна відзначає це свято 9 травня – разом із усією Європою. "Триває війна, наші збройні сили боронять наші землі, мужньо відстоюють кожен клаптик, і в цьому їх підтримує як український народ, так і країни Європейського союзу. Цього дня хочеться побажати кожному з нас натхнення, витримки, віри та перемоги, а ще – нагадати, що Європа починається із кожного з нас". 

Яскраву концертну програму з відомих та всіма улюблених композицій, як щемлива "Вільна", життєствердна "We are the champions", пристрасна "Bailamos" та багато інших, майстерно виконали вже згаданий оркестр, а також солісти філармонії – заслужений артист України Олександр Садварій, Поліна Гонтарь і Мирослава Швах-Пекар. 

Як зазначили організатори, проводити такі "європейські" концерти просто неба – багаторічна традиція. Так само традиційно для філармонії, концерт проходив на підтримку ЗСУ – слухачі мали можливість подякувати музикантам, а також нашим захисникам, внеском у благодійну скриньку.

Додаткова інформація