14 травня солістка філармонії Мирослава Швах-Пекар та Академічний естрадно-духовий оркестр запрошують на концерт пам’яті легендарного композитора, одного із основоположників української естрадної музики, великого патріота України Володимира Івасюка.

У виконанні артистів прозвучать всесвітньо відомі композиції "Червона рута", "Пісня буде поміж нас", "Водограй", "Два перстені", "Запроси мене у сни", "День з тобою", "Тільки раз цвіте любов", "Нестримна течія", "Кленовий вогонь", "Залишені квіти", "Балада про мальви", "Балада про дві скрипки", "Вернись із спогадів", "Повір очам". Аранжування творів виконав заслужений діяч мистецтв України Володимир Конончук.

Також у концерті беруть участь: Ігор Литвинов (гітара), бек-вокал – студенти Ужгородського музичного фахового коледжу імені Д.Є.Задора Соломія Винничук, Вікторія Сідун, Іван Годя (клас викладачки, заслуженої артистки України Маріанни Сухолової).

Ведуча – Ольга Донецька.

Початок о 18:30.

Володимир Івасюк – геній української музики, який зробив нашу пісню популярною у всьому світі. Його творчий спадок величезний: понад 100 естрадних та 50 інструментальних творів, музика до вистав. Митець чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, скрипці, майстерно виконував власні пісні, був неординарним живописцем, захоплювався фотографією та кіно. А якось за ніч із пам’яті написав оркестрову партитуру для 60 інструментів.

Він усім серцем уболівав за Україну та її культуру, намагався відродити любов до неї. Його пісні здобували перемогу на всесоюзних і міжнародних конкурсах. Попри таке коротке земне життя Володимир Івасюк справді був і залишається народним улюбленцем.

У 2009 році президент України Віктор Ющенко посмертно присвоїв Володимиру Івасюку звання Героя України.

 

Закарпатська обласна філармонія

Додаткова інформація