До Року культурної спадщини в Європі (Year of Cultural Heritage) комунальним закладом "Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва" Закарпатської обласної ради і обласним комунальним закладом "Харківська обласна бібліотека для дітей" за підтримки департаменту культури Закарпатської облдержадміністрації та управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації започатковано Міжрегіональний конкурс дитячої листівки "Від перлинок Слобожанщини до родзинок Закарпаття".

Мета конкурсу – виховання любові до Батьківщини, формування у підростаючого покоління громадянських патріотичних почуттів, національної свідомості, поваги до культурної спадщини й традицій Слобожанщини та Закарпаття, розвиток творчого потенціалу дітей, підвищення значення дитячих бібліотек у процесі соціальної адаптації дітей. Також, завданням конкурсу є розвиток міжрегіонального культурного партнерства між бібліотеками Закарпатської і Харківської областей та налагодження на творчих засадах діалогу між дітьми Сходу й Заходу України.

Тема конкурсу – матеріальна (споруди, пам’ятники, будівлі) та не матеріальна культурна спадщина регіонів (традиції, свята, звичаї, ремесла). Листівка повинна бути оригінально оформленою та за змістом відповідати темі конкурсу.

Конкурс проводиться у номінаціях "Фотолистівка" та "Паперова листівка". Остання може бути будь-якої форми, розміру й виконана в будь-якій техніці:
- малюнок (гуаш, акварель, пастель тощо);
- із використанням декоративних елементів (скрапбукінг, квіллінг, аплікація тощо);
- змішана техніка.

Участь у конкурсі можуть взяти діти трьох вікових категорій: 5-9 років (дошкільники, учні 1-4 класів); 10-12 років (учні 5-7 класів); 13-15 років (учні 8-9 класів).

Листівки, оформлені відповідно до умов та надіслані за адресами, вказаними в ПОЛОЖЕННІ, приймаються до 30 квітня.

Переможці ж будуть визначені та відзначені дипломами і призами 10 травня, – повідомляють організатори. 

Додаткова інформація