У приміщенні Генерального консульства Угорщини в м.Ужгород відкрили виставку "Двоє".

Живописець, графік, народний художник України, голова Закарпатської організації НСХУ Борис Кузьма спільно з дружиною – художницею, членкинею НСХУ Вікторією представили близько 20 робіт.

Відкрив захід тимчасово виконуючий обовʼязків Генерального консула Угорщини в Ужгороді Ласло Віда. Він нагадав, що ця експозиція продовжує серію виставок, що знайомлять краян із творчістю мистецьких родин Закарпаття.

Директор департаменту культури, заслужений артист України Євген Тищук передав вітання від голови Закарпатської ОВА Віктора Микити, відзначив оригінальність робіт, а також побажав мистецькому подружжю подальших творчих успіхів.

З вітальним словом виступили перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета, секретар Ужгородської міськради Ігор Чорній, а мистецтвознавиця Олена Приходько проаналізувала творчість митців і розповіла про деякі з презентованих картин.

На завершення Вікторія Кузьма висловила вдячність за запрошення їхньої родини взяти участь у серії сімейних виставок. Борис Кузьма ж подякував присутнім за підтримку, Збройним Силам України – за можливість творити, та своїй дружині – за спільний не тільки життєвий, а й творчий шлях.

Додаткова інформація