21 вересня на базі Берегівської дитячої школи мистецтв ім.З.Кодая проходила обласна творча лабораторія з театрального мистецтва на тему "Словесна дія. Основи техніки мовлення в аматорському театральному колективі" – для методистів районних методичних кабінетів і керівників аматорських театральних колективів (студій) області.

Привітали учасників обласної лабораторії викладачі й учні школи мистецтв музичним номером "Задунайські забави". До присутніх звернулася начальник управління культури Берегівської міської ради Оксана Радик, яка акцентувала увагу на важливості проведення заходу. Зі вступним словом виступила головний спеціаліст управління культури облдержадміністрації Вікторія Фролова, яка наголосила, що такі семінари є цікавою й ефективною формою для обміну досвідом та підвищення рівня кваліфікації.

Слово й голос, як відомо, складають основу сценічної мови, а відпрацювання чіткої дикції для актора – це базовий інструмент його професійної діяльності.

Практичне заняття "Робота над дикцією в аматорському колективі" провела провідний методист з театрального жанру відділу народної творчості та аматорського мистецтва Катерина Гара.

Учасники семінару мали змогу отримати не тільки методичні, але й практичні рекомендації від Вероніки Тищук – викладача театральних дисциплін Ужгородського коледжу культури і мистецтв, керівника зразкового аматорського театру "Росинка" Мукачівської ДШМ №2 з теми "Голосоутворення (фонація). Механізм голосоутворення та робота над ним".

Учасники семінару долучились і до святкових заходів із нагоди відзначення 25-річчя творчої діяльності Ольги та Олександра Матеїв – режисерів народного аматорського українського театру ім.Ярослави Бандурович Берегівського міського будинку культури, зокрема, побували на презентації їхньої збірки п’єс "Одного разу в "Берегсасі" та прем'єрі вистави "І були кози ситі та сіно ціле, допоки...".

12345678

Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури 

Додаткова інформація