"Огонь запеклих не пече…" – так Тарас Шевченко говорить про українців, які вистояли й нині продовжують боротися проти ворога. Його пророчі слова та заклики "кайдани порвати" крізь століття залишаються актуальними, символізують неймовірний опір і героїзм нашого народу, додають сил захисникам України. Як Ти й заповідав, Тарасе, ми боремося й поборемо.

Сьогодні ж відзначаємо 210-річчя від дня народження Великого Кобзаря. З цієї нагоди в Ужгороді вшанували генія та пророка українського народу. До пам’ятника Тарасу Шевченку на площі Народній поклали квіти керівництво краю, міста, дипломати, духовенство та громадськість.

Церемонію вшанування своїми виступами супроводжував Заслужений академічний Закарпатський народний хор. Артисти виконали гімн України, композиції "Реве та стогне Дніпр широкий", "Заповіт", а також "Молитву за Україну", – повідомляє пресслужба Закарпатської ОВА.

Нагадаємо, що завтра, 10 березня, о 16.00 Закарпатський народний хор запрошує до обласної філармонії на концерт "Свою Україну любіть...", присвячений 210-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

Додаткова інформація