Сьогодні в Ужгороді стартувала І Міжнародна науково-практична конференція "Синтез мистецької науки, освіти і творчості в Україні та глобальному культурному просторі", присвячена 150-річчю від дня народження Августина Волошина. 

Розпочався захід із покладання квітів до пам’ятника Августину Волошину на набережній Незалежності, продовжився – в стінах Академії культури і мистецтв. Науковці Румунії, Словаччини, Польщі, Німеччини й України взяли участь у пленарному засіданні та трьох наукових панелях:

- "Августин Волошин і сучасність: педагогічний, освітньо-культурний та політичний аспекти. Феномен соціокультурного й інформаційного менеджменту в актуальних умовах трансформації суспільства"; 

- "Мистецтво та мистецька освіта України в епіцентрі трансформацій глобального культурного простору";

- "Сучасні виміри культури та творчості: генерування сенсів, культурні феномени, коди, традиції й інновації". 

Детально – за посиланням

Завтра ж, 19 березня, в межах проведення конференції свою наукову творчість представлятимуть студенти Академії культури і мистецтв.

Яскравим завершенням дводенного заходу стане спільний виступ викладачів та здобувачів освіти Українського державного університету ім.М.Драгоманова й Академії культури і мистецтв, що відбудеться у залі Закарпатської обласної філармонії.

Початок о 13:00. Вхід вільний.

Додаткова інформація