28 березня о 15:00 у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відбудеться відкриття X-ї Міжнародної виставки-конкурсу "Світ писанки".

Формат ювілейної виставки буде особливим, адже поєднає конкурсну та благодійну складові.

Найкращі писанки учасників будуть відзначені призами в трьох номінаціях: "Воскова авторська писанка", "Новаторська писанка" і "Патріотична писанка". Також буде визначено та нагороджено писанку глядацьких симпатій.

І, звичайно ж, уже третій рік поспіль виставка "Світ писанки" не тільки створюватиме великодній настрій для відвідувачів музею, але й стане підтримкою для ЗСУ – кошти від продажу писанок будуть перераховані на збір для військових.

Частиною цьогорічної виставки стане експозиція "Світло Великодня", де буде представлена колекція єдиного в світі Музею писанкового розпису – філії Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім.Й.Кобринського, писанки з приватної збірки відомої дослідниці й популяризаторки народного мистецтва, авторки низки тематичних видань, членкині НСМНМУ Віри Манько, твори неперевершеного майстра гобелену, народного художника України Михайла Біласа, – анонсують у музеї.

Додаткова інформація