Донецька обласна державна адміністрація за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України 16 березня до другої річниці трагедії провели акцію "День пам’яті жертв авіаудару в Маріуполі". В її межах у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка також відбувся показ вистави "Маріупольська драма".

"Сьогодні не просто вистава. Це великий акт солідарності. Акт нашої єдності в ненависті до ворога та єднання в боротьбі. Ворог не дає нам щодня спокою, але ми стаємо сильнішим. Ми вболіваємо за те, щоб наші воїни мали все, аби тримали фронт, щоб вони берегли нашу землю й країну, забезпечили територіальну цілісність зі зброєю в руках. Молимося так само, щоб кожен цивільний нашої країни – вчитель, лікар, чиновник, митець на своєму місці, своєю внутрішньою боротьбою, зі своїми інструментами забезпечив нашу духовну міцність і стійкість. Тільки так, разом, коли гаряча зброя в руках українського захисника й велика духовна міцність кожного українця будуть поєднані, ми зможемо справді вистояти й досягти перемоги", – сказав т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

57 театрів України підтримали акцію й нанесли напис "ДІТИ" перед центральними входами та встановили лампадки на знак шани загиблих внаслідок російського авіаудару по Маріупольському драмтеатру. Це зробили і перед Національним академічним драматичним театром імені Івана Франка, – інформує МКІП

Додаткова інформація